Enerji Topluluğu Sekreterliği direktörü Janez Kopac, Enerji Düzenleme Komisyonu’ndaki toplantıdan sonra Marko Bislimoskiyle birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Toplantıda, elektrik sektöründeki gelişmeler ele alındı ve Kopac’a elektrik piyasasındaki son gelişmeler ve diğer devlet kurumlarının aldığı önlemler hakkında bilgi verildi.
Kopac, elektrik krizinin küresel düzeyde yaşandığına ve böyle bir durumda yerli elektrik üretimiyle ayakta kalmanın en kolay yol olduğuna dikkat çekerken, Kuzey Makedonya’da yeterli elektrik üretimi olmadığını büyük ölçüde ithalata bağlı olduğu için yenilenebilir enerji kaynaklarına daha fazla yatırım yapılması gerektiğini belirtti. Kopac elektrik fiyatlarının kaçınılmaz olarak artacağını sözlerine ekledi.