Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Türk Dünyası Araştırmalar Vakfının geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 19. Düzenlenen Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresinde Kuzey Makedonyayı temsil edecek.
Temsil üst düzeyde olup, Uluslararası Vizyon Üniversitesini Rektör Prof. Dr. Fadıl Hoca temsil edecek.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın geleneksel olarak her yıl çeşitli kardeş ülkelerde gerçekleştirdiği sosyal bilimler kongresi bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 27-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Türk Dünyası Araştırmalar Vakfından konge ile ilgili yayınlanan açıklamada, “19.Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongremizi 27-29 Eylül 2021 tarihinde Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Azerbaycan- Bakü’de gerçekleştireceğiz. Kongre’nin amacı, Türk Dünyası’nın nitelikli bilim insanlarını ve devlet büyüklerini bir araya getirip sosyal bilimler alanında bilgi, fikir, görüş paylaşımı sağlayarak Türk Dünyası’nın problemlerine çözüm üretmek, çağdaş geleceğine ışık tutmaktır. Pandemi sebebiyle çevrimiçi olarak gerçekleştireceğimiz kongreye az sayıda da olsa Türk Dünyası’ndan yerinde de yüz yüze yüksek düzeyde katılım sağlanacaktır” deniyor.
Kaynak: Önce Vatan Gazetesi