Artış gösteren Vaka sayıları ABD’de 4. dalga endişesini artırdı
ABD’de son haftalarda yeni tip koronavirüs (COVID-19) vakalarının “rahatsız edici derecede yüksek seviyede” olduğu, ülkenin yeni bir dalga riski altında olduğu belirtildi.
ABD Başkanı Joe Biden’ın Sağlık Başdanışmanı Anthony Fauci, CNN’e yaptığı açıklamada, ülke genelinde devam eden COVID-19 aşılamasına rağmen vaka sayısının günlük 60 binin üzerinde seyretmesine dikkati çekti.
Fauci, “İnsanların aşılanması ile artma eğilimi gösteren COVID-19 salgını vakaları arasında neredeyse bir yarış var.” diye konuştu.
Avrupa’da görülen vaka artışının ABD’de de yaşanabileceği endişesi taşıdıklarına işaret eden Fauci, özellikle virüsün yeni varyantının yayılma hızını dikkate alarak vatandaşları aşı olmaya ve tedbirlere uymaya devam etme çağrısında bulundu.
Fauci, “Biraz daha sabredin. Defalarca söylediğim gibi, COVID-19’a karşı zaferi vaktinden önce ilan etmenin zamanı değil.” ifadesini kullandı.
TRT HABER