Genç Diplomat Akademisi Açılış Programı Düzenlendi

Kuzey Makedonya’nın Kalkandelen şehrinde Türk Gençlik Kulübü (TGK) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen Genç Diplomat Akademisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Uluslararası Maarif Okulları’nda düzenlenen programda konuşan Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, gençlerin ulusal ve uluslararası platformlarda kendilerini ifade etmeleri ve bu yolda tecrübe kazanmaları amacıyla düzenlenen akademinin önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.

Bir diplomattan sadece kendi ülkesinin çıkarlarını koruması ve geliştirmesinin beklenmediğini, aynı zamanda uluslararası barış, güvenlik ve kalkınma hedeflerine de katkı sunmasının beklendiğini vurgulayan Sekizkök, “Siz gençlerimizin güçlü bir aidiyet duygusu ile kadim kültürümüzden de ilham alarak ve özgüveni yüksek bireyler olarak aydınlık yarınları hazırlayacağınıza olan inancım tamdır.” diye konuştu.

TGK Başkanı Onur Loç da projenin Kuzey Makedonya’daki Türk gençliği için önemli bir adım olduğunu, gençlerin Türkiye’de staj imkanına da kavuşacaklarını aktardı. Loç konuşmasına şu şekilde devam etti:
Ülkemizde nisan ayında gerçekleşecek olan nüfus sayımı için bir kaç kelime söylemek istiyorum.

Değerli genç kardeşlerim,milli birliğimizin üst seviyede olduğu bu günlerde sizlere çok iş düşüyor.
Makedonya’nın neresinde olursanız olun, nerede bir soydaşımız varsa onlara gerekirse teker teker ulaşmamız, bir Türk’ün bile kayıttan düşürülmemesi için elimizden geleni yapmamız gerekiyor.

Makedonya Türk toplumunun Türk gençliğine güvenci tamdır.

Açılış programına ayrıca Kuzey Makedonya Kültür Bakan Yardımcısı Sedat Suleymani, TMV Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaltılı ile TMV Kuzey Makedonya Koordinatörü Mustafa Dillioğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Üsküp Koordinatörü Halim Ömer Süğüt, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Serhat Kula, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Hüsrev Emin ve diğer davetliler katıldı.