Osmani, ABD Büyükelçisi Burns İle Bir Araya Geldi
Dışişleri Bakanı Buyar Osmani bugün Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Osmani,” Dış politikamızın ana önceliklerinden biri olan ve Kuzey Atlantik İttifakındaki ortaklığı da kapsayacak şekilde Amerika Birleşik Devletleri ile Kuzey Makedonya arasındaki stratejik ortaklığı derinleştirme kararlılığımızı sürdürüyoruz,” diyen Osmani, ABD’den sürekli ve güçlü desteği için içten şükranlarını dile getirdi.
Bakan Osmani, başarıyla yürütülen adil ve demokratik seçimlere değinerek, Hükümetin reform süreçlerine ve belirlenen önceliklerin gerçekleştirilmesine ilk günkü gibi devam edeceğini işaret etti.
ABD’nin güçlü ve samimi bir ortak olduğunu söyleyen Osmani, “NATO üyeliği yalnızca geçmişin bir değerlendirmesi değil, aynı zamanda Avrupa Birliği ile müzakerelerin başlaması beklentisiyle toplumun daha derin bir dönüşümü için güçlü bir itici güçtür” ifadelerini kullandı.
Büyükelçi Burns ise Bakan Osmani’yi yeni göreve geldiği için tebrik etti ve çalışmalarında başarılar dileyerek, reform gündemimizi sürdürmek için ABD Hükümeti’nin güçlü desteğini teyit ederek, iki ülke arasındaki ittifak yoluyla daha da güçlenen stratejik ortaklığa sahip olunacağını belirti.