“Rusino Çöp Deposu Dur! Gostivar İçin Temiz Hava!”Sloganıyla Gostivar’lılar Sosyal Medya Üzerinden Protesto Başlattılar
Gostivar’a bağlı Aşağı ve Yukarı Banisada, Rusino çöp deposunda atılan çöplerin çevreye ve doğaya zarar vermesi nedeniyle daha önce farklı şekilde protestolar düzenlenmişti. Sonuç alamayan vatandaşlar bu kez sosyal medya grubu oluşturup, seslerini buradan duyurmayı tercih ettiler.
“Rusino çöp deposu dur! Gostivar için temiz hava!” başlığı altında açılan herkese açık sosyal medya grubunda vatandaşlar kısa zamanda gruba büyük destek verdiler.
Farklı yerlerden atılan çöplerin, çevreye, çiftçilere ve Banisa’lar halkına büyük zararlar verdiği biliniyor. Ayrıca, halkın sağlığı da tehlikede.